FeÄnor blogja

nini, ez itt egy tündérdomb?! és csak az enyém? hát nem csodálatos?! remekül fogom itt érezni magam :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Meez 3D avatar avatars games

Utolsó kommentek

  • Klark-Andy (törölt): Nem írsz (2012.05.19. 13:48) X-23
  • Klark-Andy (törölt): Máté postás lettél? The Postman? (2011.11.02. 10:29) X-23
  • fire&water: A kedves és becsületes postásokat mindig áthelyezik más körzetbe. Az unszimpatikus és rosszkedvű n... (2010.10.22. 08:36) X-23
  • FeAnor: X-23!!!! (2010.10.08. 19:43) X-23
  • Klark-Andy (törölt): X-Women :) (2010.10.08. 18:28) X-23
  • Utolsó 20

degeneráció :/

2009.04.21. 00:16 | FeAnor | 3 komment

Lassan megjelenik vagy már meg is jelent a Junkies legújabb albuma, mely a Degeneráció címet viseli. Eddig 5 meghallgatható számot találtam, 3at a Junkies myspace-én, 2-t pedig már az Mtv Hungary-n is toltak. 5 szám alapján nem igazán lehet megítélni egy új albumot, de tekintve a régi magyar rock kultúra nagyjainak tendenciáit figyelve, nincs is szükség többre, hogy lássuk merre is hald az egész. Tehát ezen öt szám alapján egy velős és tömör vélemény fogalmazódott meg bennem, 3 szóban (bár lehet nem is kéne úgy széttagolni): fos, fos, fos vagy fosfosfos vagy FOS!FOS!FOS! esetleg FOSFOSFOS!!!!! FOOOOOOOOS!!!!!

Csak a tömörség kedvéért. Komolyan olyan az egész, mintha a régi zenei témákat hol leegyszerűsítették, hol pedig rátoltak egy kicsit rá húztak volna. Zavarodottság és égett szag. Szaglik belőle, hogy vagy kiégtek, vagy lenyomják őket és a pénz vezet, azaz a kiadó és managerek. Szövegeiket tekintve pedig, mintha összeálltak volna kisstílű, kretén, szefós new wave „punk” bandákkal. Teljesen mintha Aljas Kúszóbabék meg No Thanxék tolnák a szövegeket, bár mondhatnám azt is, hogy a Stereo Milk szaga van az egésznek és akkor már tudjuk is kinek a keze van dologban, de nem szeretnék gyanúsítgatni, de nyílt véleményem, hogy Szekeres nélkül már rég jobb lenne a Junkies-nak.

Őszintén szólva nem értem, hogy Barbaró és Church, hogy a viharba adhatja a nevét és a képét ehhez a szeméthez. Ehelyett már az is jobb lett volna, ha csúcs alatt kicsivel hagyják abba, hiszen a ’Szép új világ’ sem volt már túl erős, de ez a mostani már több mint tragikus húzás, sőt egyenesen katasztrofális. Írtam is egy levelet nekik, bár nem hiszem, hogy ér valamit is vagy, hogy lesz valami hatása, de talán kaphatok valamilyen választ:/

 

Üdv.

Talán nem ez az első ilyen levél, de nem is hiszem, hogy ez lenne az utolsó. Természetesen az új albumotokról van szó. Az öt szám ami, eddig elérhetővé vált a médiában és az interneten, sajnos mind, ugyan azt tükrözi. Itt más koránt sincs rendben semmi. Zuhantok. A Csúcsról, a szemben, sokak szemében. Nem hiszem, hogy jelent bármit is, ha ezek után azt írom, hogy nem Ti vagytok az egyetlenek. Szerintem, a cél közönség váltással – mert mással nem akarom ezt az albumot magyarázni - csak magatokat teszitek tönkre. Olyanná váltatok, mint a Régi Nagyok, aki teljes kolosszusokat döntöttek le, amiket a rajongók ezrei állítottak róluk magukban. A kolosszus lépteinek ritmikus dübögése diktálta a tempót, amikor meg szólalt a zene és ott lüktetett az elméjükben és a szívükben és egyszerre ordítottak és folytak össze a táncoló és tolongó tömegben. Mindegy, hogy hol: fesztivál, sportcsarnok, kocsma vagy az utca, együtt érezték ugyanazt, amit játszottatok. És most? Ezek a számok nem szólnak semmiről vagy csak alig valamiről. A cím jó, megjelöli a célközönséget: a Degeneráció. Az újvilág fiatalsága már azt sem tudja, milyen lázadni. 12 -14 év között ez pont megfelelő színvonal, de ezt tovább nem részletezem.

A legnyilvánvalóbb példaként ki mást is hozhatnék fel, mint a Tankcsapdát. Ők hamarabb kezdték, mint Ti. Akik az utóbbi 3 albumuk számait énekelgetik, már fogalmuk sincs, mi is a legjobb méreg, milyen, ha az ember tervez, vagy ki is Olga, Helga és Eszter vagy mit keresett Johnny a mocsokban (sorolhatnám). Tehát akik a Degenerációt hallgatják majd, nem fogják tudni, hogy miért jön az üzenet a föld alól, milyen veszteni vagy milyen Olgával vodkázni, milyen, ha félbe tépnek vagy milyen is a jófajta amszterdami kávé. Stb…

Ha még nem, csak idő kérdése és így lesz.

Mondhatom azt, hogy a Junkies-on nőttem fel, de nem aszerint, ha nem úgy. Amikor nem tudtam elmondani, mit érzék, Ti mondtátok el, nekem is és másoknak is. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, ahogy véleményemmel sem. Tisztában vagyok azzal, hogy rajongók jönnek, mennek és jönnek, de hiszem, hogy aki olyat játszott a Degenerációig, mint Ti, azt érdekli egy ilyen vélemény. Eddig mindent megért számomra egy jó Junkies koncert, de ezek után… mert a Degeneráció számait nyilván nem lehet kihagyni a műsorból.

A kérdés végül csak egy van: Miért?

További minden jót és szép napot:

FeAnor

Címkék: fos enblog junkies degenracio

A bejegyzés trackback címe:

https://feanor.blog.hu/api/trackback/id/tr671077157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klark-Andy (törölt) 2009.04.21. 11:29:47

"Én már soha sem lehetek azzá, ami akkor lehettem volna..."

FeAnor 2009.04.21. 12:04:46

"...virágok helyett plázák nyílnak a réteken..."
"...nem érdekel, hogy mit gondolnak a trendire programozott agyak, ha rágósabb is az igazi hús, nekem akkor se kell a műanyag..."

idiotaindipass 2009.04.21. 15:58:38

Hát ez velős kis kritika, a Miért? pedig az a kérdés amire a válasz tökegyszerű kivéve azoknak akiktől kérdezik...
süti beállítások módosítása